O materiálu

Vlastnosti keramických dřezů ve vztahu k podmínkám typickým pro kuchyně

Vysoká odolnost keramiky vůči nárazu

znamená vysokou životnost. Pád nádobí z ruky v běžné pracovní výšce nezpůsobí škodu.

Vysoká odolnost keramiky vůči vrypu

Keramika je nejtvrdší materiál, ze kterého se dřezy vyrábějí. Tvrdost znamená vysokou odolnost vůči poškrábání, takže k provoznímu opotřebování dochází velmi pomalu.

Odolnost keramiky vůči teplotním šokům

Keramika snáší teploty i nad 800 C a v porovnání s ostatními materiály  to znamená zcela mimořádnou odolnost.

Hygienická nezávadnost

Na povrchu keramických dřezů je sklovitá glazura, která je zcela neporézní. Nečistoty, zbytky potravin na povrchu dřezu neulpí a lze je snadno odstranit. Platí to i o vodním kameni. Barviva ze šťáv, čajů a pod. nezanechávají stopy.

Mimořádná chemická odolnost

Pro svou vysokou odolnost vůči působení agresivních chemikálií nebo rozpouštědel je keramika často používána i v chemickém průmyslu. Dřezům proto chemicky neuškodí žádný z běžných čistících prostředků domácí chemie.

Stálobarevnost

Keramika neobsahuje žádné složky z plastů a umělých hmot. Proto ani po čase nežloutne a barvy zůstávají po mnoho let svěží.